Vučić: Od 1. septembra pokušaće da promene tablice

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da, bez obzira na optimistične izjave nekih evropskih predstavnika, trenutno ne vidi rešenje za tablice na KiM.
Image

Aleksandar Vučić je rekao da će Priština svakako od 1. septembra nastaviti sa svojom kampanjom i pokušati da natera Srbe da promene tablice na svojim vozilima.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše to što je Žozep Borel imao optimističnu izjavu da će pitanje tablica biti rešeno kao pitanje dokumenata.

„Evropski političari su od mene mnogo pametniji i ozbiljniji i ne moraju da budu mrgudi kao ja i da imaju optimističan scenario u glavi. Ne vidim u ovom trenutku nikakvo rešenje i 1. septembra oni će ići sa svojom kampanjom i pokušati da nateraju Srbe da promene tablice. Mislim da u tome neće imati velikog uspeha“, istakao je Vučić na konferenciji sa kubanskim šefom diplomatije.

Kaže da je Aljbin Kurti u Briselu rekao da veruje da će imati velikog uspeha da Srbi zamene KM tablice.

„To je proces koji će da traje. Mi smo svakako od 1. septembra suočeni sa tim problemom, ne postoji mogućost da se pre 1. septembra to reši. Ali, ostaje nam da čekamo i vidimo, očekujem posle važne razgovore posle Otvorenog Balkana i posete Erdogana. Imaćemo mnogo posrednika koji će dolaziti iz Evrope i sveta, ali u ovom trenutku ne vidim nikakvu mogućnost pomaka jer ne postoji želja kod Prišine da razgovara o racionalnim i kompromisnim rešenjima“, rekao je Vučić.

Na kraju je ironično dodao da možda, ipak, Evrpljani bolje znaju šta će se desiti.

Tanjug/RTS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.