15:21, 03.11.2019Izvor: RTS

Vučić ponovo traži od EU da kaže čime su "otrovani" članovi CIK-a u PrištiniPredsednik Srbije, Aleksandar Vučić, ponovo je upitao portparolku visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Maju Kocijančič da li može da kaže kojim otrovom su otrovani članovi CIK-a u Prištini.

vucic-ponovo-trazi-od-eu-da-kaze-cime-su-otrovani-clanovi-cik-a-u-pristini

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić je na svom Tviter nalogu podsetio da je prošlo tri nedelje od slučaja "trovanja" članova CIK-a na KiM i ponovio da dok je živ neće odustati od traganja za odgovorom na to važno pitanje.

"Draga Majo Kocijančič, prošlo je više od tri nedelje od kada je nastupilo, kako su Albanci tvrdili, masovno trovanje na jednonacionalnoj osnovi u CIK-u u Prištini. Molim vas, draga Majo, da nam konačno kažete da li je u pitanju bio antraks, novičok ili sredstvo za čišćenje nameštaja. P. S. Dok sam živ neću odustati od traganja za odgovorom na ovo važno pitanje. Žao mi je što se ovako važnom stvari u kojoj su navodno učestvovali Srbi očigledno ne bavi ni EU, ali ni Metju Palmer. Ja hoću. Unapred zahvalan", napisao je Vučić.

Srpski predsednik je i ranije uputio pismo Maji Kocijančič u kojem je insistirao na tome da se EU oglasi povodom slučaja navodnog trovanja članova kosovske izborne komisije albanske nacionalnosti.

Kocijančičeva mu je odgovorila da se čekaju rezultati istrage i da misija EU za praćenje izbora na Kosovu s pažnjom prati slučaj.


Tagovi: EU

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije