Vučić pred polazak u Brisel: Neće biti kapitulacije, niti povratka u devedesete

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, poručio je, pred sam polazak u Brisel, da neće biti kapitulacije niti povratka u devedesete, te da će Srbija ići napred „ma koliko to teško ...
Image

Aleksandar Vučić je u video-poruci na svom Instagram nalogu „budućnostsrbije“, istakao da su pred polazak u Brisel obavljene poslednje pripreme.

„Hoću da se zahvalim onom delu u Srbiji koji ima poverenja u svoje državno rukovodstvo i koji veruje da ćemo uraditi ono što je najbolje za našu zemlju“, naveo je Vučić.

Dodao je da neće biti kapitulacije niti povratka u devedesete, kao i da će Srbija ići napred ma koliko to teško bilo.

„A oni koji se unapred spremaju da nas napadaju kako ćemo potpisati nešto, jer ćemo tako biti izdajnici, i unapred znaju da smo krivi i da se vraćamo u devedesete, mogu samo da im kažem da se ne sekiraju“, poručio je predsednik Srbije.

„I uspećemo da se izborimo za to“, zaključio je Vučić.

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti danas će u Briselu nastaviti dijalog pod okriljem Evropske unije, a glavna tema sastanka biće predlog EU o normalizaciji odnosa dve strane, poznat i kao francusko-nemački plan.

Šef evropske diplomatije Žozep Borel i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak prvo će, od 15.00, odvojeno razgovarati sa Vučićem i Kurtijem, posle čega će uslediti zajednički sastanak.

Evropska služba za spoljne poslove (EEAS) najavila je i da će se Borel obratiti javnosti po završetku zajedničkog sastanka.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.