Vučić sa nemačkim specijalnim izaslanikom o dijalogu BG-PR

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, razgovarao je sa nemačkim specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan, Manuelom Saracinom, o nastavku dijaloga u Briselu i situaciji u regionu.
Image

Vučić je ponovio stav i poziciju Srbije u pogledu svih pitanja na zapadnom Balkanu, ističući da se Srbija zalaže za dodatno unapređenje međusobnog povezivanja i ekonomske saradnje u regionu.

On je naglasio da Srbija nastavlja sa politikom odgovornog pristupa svim regionalnim pitanjima, jer je to najbolji put za očuvanje stabilnosti i napredak celog regiona.

Sagovornici su se posebno osvrnuli na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao i na pripreme dokumenata i značaj samog sastanka u okviru Berlinskog procesa, kao i na ostvarivanje prava na slobodno kretanje ljudi, robe, usluga i kapitala.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je ponovio da je Srbija posvećena političkom dijalogu kao primarnom načinu rešavanja svih izazova na Balkanu, ali da će nastaviti da štiti svoj teritorijalni integritet i suverenitet uz dosledno zalaganje za poštovanje međunarodnog prava.

Vučić je istakao da Srbija ceni i podržava Berlinski proces, kao format koji na konkretan način daje podstrek evrointegracijama zapadnog Balkana.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.