Vučić razgovarao sa nemačkim specijalnim izaslanikom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa specijalnim izaslanikom Nemačke za zapadni Balkan, Manuelom Saracinom o aktuelnoj situaciji u regionu, mogućnostima za dodatno unapređenje ...
Image

„Vučić je ponovio poziciju Srbije u pogledu svih pitanja na zapadnom Balkanu, a to su dosledno zalaganje za poštovanje međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta svih zemalja i neprestano angažovanje na svim poljima kako bi se očuvao mir neophodan za dalje jačanje poverenja i svestraniju regionalnu saradnju“, navodi se u saopštenju.

Vučić je, kako se dodaje, istakao da je Srbija do sada pokazala da je regionalno povezivanje itekako moguće, „jer je inicijativa Otvoreni Balkan primer izuzetno dobre saradnje, o čemu svedoči i nedavno održani Samit lidera ove inicijative, kao i Prvi međunarodni sajam Vinska vizija Otvorenog Balkana, koji je u Beogradu okupio veliki broj privrednika iz zemalja regiona, učvrstio postojeća i etablirao nova partnerstva“.

Predsednik Vučić je naglasio da Srbija nastavlja sa politikom ozbiljnog i odgovornog pristupa svim regionalnim pitanjima i da je posvećena političkom dijalogu kao primarnom načinu rešavanja svih izazova, ali i najboljem putu za očuvanje stabilnosti u cilju što bržeg razvoja i napretka svih zemalja u okruženju.

„Upravo zato Srbija ceni i podržava i Berlinski proces kao format koji na konkretan način i putem konkretnih projekata podržava evrointegracije Zapadnog Balkana“, poručio je Vučić i dodao da je Srbija proaktivan učesnik svih foruma koji prepoznaju napore naše i zemalja regiona na evropskom putu.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.