19:04, 15.06.2020Izvor: RTS

Vučić razgovarao sa Putinom: Rusija će podržati Srbiju kada je reč o KiMPredsednik Srbije, Aleksandar Vučić, razgovarao je telefonom sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom i zahvalio mu za priliku da ponovo, samo mesec dana od prethodnog telefonskog razgovora, razmene mišljenja o različitim pitanjima bilateralnih i međunarodnih odnosa.

vucic-razgovarao-sa-putinom-rusija-ce-podrzati-srbiju-kada-je-rec-o-kim

Foto: Tanjug&Dragan Kujundžić

Vučić je Putinu zahvalio na pozivu da 24. juna prisustvuje Paradi pobede u Moskvi.

Dvojica zvaničnika su razgovarali o regionalnim pitanjima, a najviše vremena posvetili su pitanju Kosova i Metohije, posebno o onome što se u vezi sa tim pitanjem događa na međunarodnoj političkoj sceni.

Putin je rekao da će o tome nasamo da razgovara sa Vučićem sledeće nedelje u Moskvi, prilikom obeležavanja pobede nad fašizmom.

Putin je naglasio da će Rusija da podrži Srbiju kada je reč o Kosovu i Metohiji i da je jasno da nijedna odluka ne može da bude doneta bez Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Vučić je još jednom zahvalio Putinu na aktivnoj podršci Rusije državnim i nacionalnim interesima Srbije, na principima međunarodnog prava i pravde.

Putin je potvrdio da će ponovo da poseti Srbiju kako bi prisustvovao centralnoj državnoj svečanosti osvećenja Hrama Svetog Save i istakao da će Rusija da pomaže interese Srbije, kao i da štiti interese Srpske pravoslavne crkve.


Tagovi: RusijaAleksandar VučićKosovoVladimir Putin

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije