Vučić: Sa Lajčakom o tome šta može da se uradi, a ne o čemu možemo da maštamo

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je danas u Dobanovcima da će tokom susreta sa izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom, videti pre svega ...
Image

Vučić je novinarima nakon obeležavanja početka izgradnje industrijskog „VGP Parka“, rekao da o rezultatima sastanka s Lajčakom ne može da govori unapred, već da će o tome javnost obavestiti „u sredu ili u četvrtak“, pre puta u Ohrid.

On je istakao da će tokom sastanaka s Lajčakom, koji danas i sutra boravi u Beogradu, razgovarati o tome šta može da se uradi povodom normalizacije odnosa Beograda i Prištine, ali da „ako neko nije spreman ni da razgovara a kamoli da implementira Zajednicu srpskih opština“, onda to „nema smisla“.

„Obratiću se pre puta u Ohrid i reći kako sve vidim i šta nam je činiti u narednom periodu. U sredu ili četvrtak obratiću se sa novostima vezanim za Kosovo i Metohiju“, rekao je Vučić.

Nema opasnosti, banke u Srbiji sigurne

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da nema opasnosti od propadanja banaka u Srbiji jer se supervizija sprovodi striktno.

„Provodimo striktno superviziju, nikakvih problema nema, ljudi mogu da budu sigurni u banke koje sa dozovolom Narodne banke Srbije rade u našoj zemlji“, rekao je Vučić.

Dodao je da Poštanska štedionica, kao srpska banka, nema baš nikakvih problema i da će se voditi računa da ih nema ni u budućnosti.

On je rekao da je američka banka SVB, ključna za finansiranje pokretanja biznisa, davala velike sume novca po fiksnim kamatnim stopama u uslovima turbulentnog finansijskog tržišta.

„U roku od 48 sati takva banka može da nestane kada se podižu referentne kamatne stope, a nadzor, odnosno supervizija nije uradila svoj posao“, rekao je Vučić novinarima.

Dodao je da veruje da Ministarstvo finansija SAD „posvećeno radi da ne bude većih problema, ali svakako posledica ima, jer je bankarski sektor uvek pola psihologija“.

Beta


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.