20:29, 14.09.2020Izvor: Politika

Vučić sa patrijarhom o pregovorima o KiMPredsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa patrijarhom Irinejem, i u otvorenom i sadržajnom razgovoru, izvestio ga o pregovorima o Kosovu i Metohiji, koji su početkom meseca vođeni u Vašingtonu i Briselu, kao i o razgovorima vođenim sa svetskim državnicima.

vucic-sa-patrijarhom-o-pregovorima-o-kim

Foto: Tanjug / Rade Prelić

Reči je bilo i o položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Republici Srpskoj, ali i drugim delovima Bosne i Hercegovine, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Posebna pažnja posvećena je najavi niza ambicioznih projekata za budućnost Srbije, a patrijarh je iskazao posebno interesovanje za ulaganja države u unaprećenje zdravstvenog sistema i naročito pohvalio činjenicu da je država ubrzano pokrenula radove na rekonstrukciji 10 opštih bolnica, kao i radove na izgradnji novog Kliničkog centra Srbije u Beogradu.

Predsednik je napomenuo da je reč samo o prvoj fazi, te da je u planu rekonstrukcija još 30 opštih bolnica, kao i izgradnja kliničkih centara u Novom Sadu i Kragujevcu.

Sastanku su prisustvovali vikarni episkop remezijanski Stefan, lični sekretar patrijarha Dejan Nakić i generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.


Tagovi: Patrijarh IrinejAleksandar VučićKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije