Vučić nakon sastanka sa Srbima s Kosova: Vreme je da kao narod pokažemo ozbiljnost i odgovornost

Nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je "vreme da kao narod pokažemo ozbiljnost i odgovornost, da sačuvamo svoja ...
Image

„Zamolio sam ih da se čuvaju, da budu staloženi, da sačuvamo mir i stabilnost, da na tuđu aroganciju i bahatost odgovorimo onako kako pristojni ljudi uvek odgovaraju – da samo hoćemo da čuvamo svoje i ništa više“, naveo je Vučić u objavi na društvenoj mreži Instagram. View this post on Instagram A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

On se kasno sinoć sastao sa Srbima sa Kosova i Metohije kako bi razgovarali o poslednjim dešavanjima na ovom prostoru.

U međuvremenu, na poziv američkog ambasadora u Prištini, Džefrija Hovenijera, kosovski premijer Aljbin Kurti pristao je da primenu odluke o kažnjavanju vlasnika vozila koji nisu zamenili srpske tablice za „RKS“ oznake odloži za 48 sati.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost, Žozep Borel, kazao je juče u Briselu da nije postignut sporazum Beograda i Prištine o registarskim tablicama.

Dodao je rekao da je Vučiću i Kurtiju iznet predlog kojim je mogla da se izbegne rizična situacija na severu Kosova i da ga je srpski predsednik prihvatio, ali kosovski premijer ne.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.