Vučić sa Tajanijem: Srbija opredeljena za mir i stabilnost

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, razgovarao je danas telefonom o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Italije Antonijom Tajanijem. ...
Image

Vučić je italijanskom zvaničniku, kao predstavniku jedne od zemalja Kvinte, objasnio stavove Srbije povodom najnovijeg razvoja situacije na KiM, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Vučić je rekao da će se Srbija, kao i do sada, ponašati ozbiljno i odgovorno, poštujući svoje obaveze i opredeljenje da čuva mir i stabilnost, koji, kako je dodao, Priština ugrožava svojim jednostranim aktima i akcijama.

„Poslednji takav neodgovoran korak Prištine izazvao je gnev Srba sa severa Kosova i Metohije“, objasnio je srpski predsednik šefu italijanske diplomatije Tajaniju.
 
Tajani je rekao da su narastajuće tenzije zabrinjavajuće, izrazivši nadu da će biti sačuvani mir i stabilnost i da će Srbija tome dati svoj doprinos. On je, takođe, pozvao da se prednost da dijalogu.
 
Vučić i Tajanij su izrazili nadu da će njihova saradnja u budućnosti biti dobra, na temeljima ličnog odnosa izgrađenog dok je Tajani bio predsednik Evropskog parlamenta.

Dvojica zvaničnika očekuju intenzivniji politički dijalog Srbije i Italije, stoji u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.