15:58, 15.09.2021Izvor: FoNet, N1

Vučić: Samo Srpska lista okuplja autentične predstavnike srpskog naroda na KiMPredsednik Srbije Aleksandar Vučić podržao je Srpsku listu i njene kandidate za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i istakao da samo ona okuplja autentične predstavnike srpskog naroda na KiM.

vucic-samo-srpska-lista-okuplja-autenticne-predstavnike-srpskog-naroda-na-kim

Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je, kako se navodi u saopštenju njegovog kabineta, sa članovima Srpske liste i kandidatima za gradonačelnike razgovarao o političko-bezbednosnoj situaciji, ekonomskom položaju srpskog naroda na KiM, kao i o kršenju Briselskog sporazuma od strane prištinskih vlasti, posebno kroz prizmu presude Ivanu Todosijeviću.

Čelnici Srpske liste su informisali Vučića o svim problemima u sprovođenju, ali i o kršenju sporazuma koji se tiču pitanja energetike i pravosuđa, te izrazili zabrinutost zbog najave Prištine o oduzimanju registarskih oznaka, kao i pretnji uvođenjem reciprociteta prema srpskom narodu.

Oni su zamolili Vučića za dodatnu finansijsku podršku srpskom narodu na KiM, kao i za nastavak projekata važnih za razvoj srpskih sredina, dodaje se u saopštenju.

Vučić je obećao da će razmotriti mogućnosti za dodatnu finansijsku pomoć i da će narednih dana tim povodom održati još jedan sastanak sa političkim i institucionalnim predstavnicima srpskog naroda sa KiM.


Tagovi: Srpska listaAleksandar VučićIzbori

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije