11:35, 14.10.2019Izvor: Beta, Danas

Vučić: Svaki pokušaj ukidanja Srpske liste imaće katastrofalne posledicePredsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je danas da je veoma zabrinut zbog razvoja situacije na Kosovu i Metohiji i ocenio da bi svaki pokušaj „ukidanja“ Srpske liste mogao da ostavi katastrofalne posledice na odnose Srba i Albanaca.

vucic-svaki-pokusaj-ukidanja-srpske-liste-imace-katastrofalne-posledice

Foto: N1

U uvodnom obraćanju prilikom posete predsednice Saveta federacije Federalne skupštine Rusije, Valentine Matvijenko, Vučić je rekao da je Srpska lista dobila 96 odsto glasova Srba sa Kosova na izborima i optužio Albance da su izmislili „neku priču o trovanju kovertama sa glasovima iz Srbije“.

„Sada više nisu sigurni da su otrovani. Ne znaju šta da izmisle, ali konstatuju da je potrebno ukinuti Srpsku listu. To će stvoriti katastrofalne posledice na odnose Srba i Albanaca, jer Srba više neće biti u institucijama. A kada Srba nema u institucijama, vi znate gde ih onda ima i kako će morati da štite svoju slobodu i svoje ognjište“, rekao je Vučić.

On je rekao da je veoma zanimljivo da prilikom otvaranja koverata iz Srbije posledice trovanja nije prijavio nijedan Srbin koji je bio prisutan u Centralnoj izbornoj komisiji Kosova.

Vučić je naveo da je Beograd zamolio zapadne partnere da se urazume i ne pomažu Albancima u, kako se izrazio, „tim bolesnim ciljevima“, jer se u suprotnom „bližimo katastrofi“.

„Inače, sve što su radili, radili su zajedno sa ciljem uništenja Srpske liste. To je velika briga za nas“, rekao je on.

Vučić je podsetio da je sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom, dogovorio susret tokom decembra i najavio da će uskoro u Beograd doći ruski premijer Dmitrij Medvedev, povodom proslave Dana oslobođenja Beograda.

Predsednica Saveta federacije Federalne skupštine Rusije, Valentina Matvijenko, čestitala je Srbiji na uspešnoj organizaciji 141. Skupštine Interparlamentarne unije (IPU) koja „ima puno visokih predstavnika“.

„Sigurna sam da će svi učesnici da vide koliko su u Srbiji gostoljubivi ljudi“, poručila je Matijavenko.


Tagovi: CIKAleksandar VučićSrpska lista

Povezane vesti
Najčitanije


20:29, 14.01.2020


Najnovije