15:00 | 26.02.2023 Izvor: Radio Kontakt Plus

Vučić telefonom razgovarao sa Šoleom: Sutra očekujem težak sastanakPredsednik Srbije, Aleksandar Vučić, razgovarao je danas telefonom sa specijalnim savetnikom u američkom Stejt departmentu Derekom Šoleom, koji je preneo stavove zvaničnog Vašingtona uoči sutrašnjeg sastanka u Briselu.  

vucic-telefonom-razgovarao-sa-soleom-sutra-ocekujem-tezak-sastanak

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Nhac NGUYEN/AFP/Profimedia

Američki diplomata je istakao da SAD potpuno podržavaju predlog EU o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i da očekuje da sutrašnji sastanak u Briselu bude konstruktivan, uz primetan napredak ka dogovoru, saopšteno je iz Predsedništva Srbije. 

Dodaje se da je Šole takođe rekao da treba da budu primenjeni sporazumi, ranije potpisani u procesu dijaloga, što podrazumeva i uspostavljanje Zajednice srpskih opština.

Sa druge strane, Aleksandar Vučić je rekao da očekuje veoma težak sastanak, ali da je Srbija privržena miru i stabilnosti u regionu, te da je u tom kontekstu spreman da radi na konceptu i primeni ponuđenog plana uz jasno određena ograničenja.

Srpski predsednik i savetnik Stejt departmenta, razgovarali su i o evropskoj budućnosti Srbije, koju SAD podržavaju, kao i o značajnim mogućnostima za razvoj srpsko-američke saradnje u različitim oblastima, posebno ekonomskoj, stoji u saopštenju.
Tagovi: SADDijalogAleksandar VučićFrancusko-nemački predlog

Povezane vesti


Najčitanije


21:47 | 24.05.2023


Najnovije