18:08, 26.02.2020Izvor: O2, Tanjug, RTS

Vučić: Tražiće od nas de fakto ili de jure priznavanje KosovaPredsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da posle ukidanja taksi očekuje strahovite pritiske na Srbiju i da je pitanje trenutka kada će se od Srbije tražiti da de fakto ili de jure prizna Kosovo, sa ciljem "da ga ubace u UN".

vucic-trazice-od-nas-de-fakto-ili-de-jure-priznavanje-kosova

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Aleksandar Vučić je za televiziju O2 ukazao da, ipak, prvo treba sačekati i videti kakvu će Priština odluku po pitanju taksi doneti i da li će zahtevati recca nema sumnje da će uslediti pritisak na Srbiju.

Na pitanje šta bi podrazumevao Ahtisarijev plan "plus plus" i da li će pitati narod šta misli o tome, srpski predsednik kaže da će svakako narod biti pitan.

"Daće oni i više (od Ahtisarijevog plana), ali će tražiti de fakto ili de jure priznavanje Kosova od Srbije. Cilj je da ubace Kosovo u UN", naveo je Vučić i dodao da je to ono što možemo da očekujemo u narednom periodu.

Vučić dodaje da je samo pitanje trenutka kada će to tražiti od Srbije, da li za tri ili šest meseci ili za godinu dana, ali da će se to svakako dogoditi i da će onda biti strahoviti pritisci na Srbiju.


Tagovi: KosovoAleksandar Vučić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije