Vučić u Minhenu razgovarao sa Borelom, Blinkenom, Kovačevskim…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je odvojene sastanke u Minhenu sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom, premijerom Severne Makedonije ...
Image

Tokom razgovora sa Borelom, Srbiji je “snažno zamereno neuvođenje sankcija Ruskoj federaciji”, navedeno je u objavi na Instagram nalogu „Budućnost Srbije AV“.

„Otvoren razgovor sa Žozepom Borelom i priprema za nastavak dijaloga između Beogada i Prištine. Razgovori se uskoro nastavljaju“, napisao je Vučić. View this post on Instagram A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

On se ranije danas tokom održavanja Minhenske konferencije o bezbednosti sastao i sa premijerom Severne Makedonije, Dimitrom Kovačevskim.

Teme razgovora bile su saradnja, razvoj i novi projekti. View this post on Instagram A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predsednik Srbije susreo se sa i nemačkom državnom sekretarkom Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju, Franciskom Brantner.

Akcenat tokom razgovora bio je na primeni najboljih praksi i iskustava Nemačke u oblasti rudarstva i energetike. View this post on Instagram A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić se sastao i sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom.

Blinken je saopštio je da je imao produktivan sastanak sa predsednikom Srbije.Had a productive conversation with Serbian President @AVucic today at the @MunSecConf. We discussed the importance of normalized relations with Kosovo and I conveyed our appreciation for Serbia’s continued support for Ukraine. We share Serbia’s desire for a future with the EU. pic.twitter.com/9isoAics6N— Secretary Antony Blinken (@SecBlinken) February 17, 2023

Vučić se u petak sastao i sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, britanskim ministrom spoljnih poslova Džejmsom Kleverlijem, grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom…


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.