Vučić: U ponedeljak u Briselu ostajemo pri crvenim linijama o pitanjima KiM

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je večeras da će se u ponedeljak na sastanku u Briselu držati crvenih linija o pitanju Kosova i Metohije, o kojima je govorio u Skupštini Srbije ...
Image

Aleksandar Vučić je na otvaranju Sajma turizma u Beogradu, na pitanje novinara da li će u ponedeljak u Briselu, s obzirom na poruke iz EU da se očekuje neka vrsta prihvatanja francusko-nemačkog predloga, Srbija ostati na ranijim crvenim linijama, podsetio na stavove koje je izneo u Skupštini.

„Sve što sam rekao u Skupštini, a razumem vašu brigu i mnogo teških noći je pred nama, jeste da će se Srbija držati onoga što sam govorio u Narodnoj skupštini – ma šta da bude i ma kako da bude“, poručio je Vučić.

Obraćali smo se svim međunarodnim zvaničnicima zbog nelegalnih baza na severu KiM.

Srpski predsednik je izjavio da su se država i on lično obraćali svim međunarodnim zvaničnicima usmeno i pisanim putem zbog nelegalne izgradnje baza na severu KiM, kao i da je i sam slao ta pisma.

„Da, lično sam to radio u razgovoru i s ljudima iz Kfora i s Miroslavom Lajčakom i Borelom i svim međunarodnim predstavnicima s kojima sam razgovarao. Bukvalno sa svima, a u pisanoj formi od Srpske liste do Kancelarije za KiM, bukvalno na sve adrese smo to slali“, rekao je Vučić.

Dodao je da je i lično potpisao više tih pisama, kao i pisma koja su bila upućena predstavnicima država koje nisu priznale samoproglašenu nezavisnost Kosova.

Tanjug/RTS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.