22:34, 19.04.2021Izvor: Tanjug, RTS

Vučić za Face TV (BiH): Interes Srbije su mir i stabilnost u regionuPredsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su interes njegove zemlje mir i stabilnost u regionu, kao i da Srbija treba da dobije pravično rešenje za mnoga pitanja i ništa više od toga.

vucic-za-fejs-tv-bih-interes-srbije-su-mir-i-stabilnost-u-regionu

Foto: face.ba

Vučić je u razgovoru za sarajevsku Face TV rekao da "na Balkanu ne može da se pravi mir tako što će se uniziti jedan narod, a pogotovo brojčano najveći narod, misleći da ćete time da zadovoljite sve druge i da ste trajno rešili problem".

"Upravo zato sam se zalagao, ne za zamrznuti konflikt sa Albancima u odnosima između Beograda i Prištine, već za rešavanje problema i zbog toga plaćao visoku političku cenu i ovde u Beogradu i na svakom drugom mestu", istakao je Vučić.

Naveo je da je veoma obazriv kada govori o regionalnim pitanjima i da je apsolutni interes Srbije mir i stabilnost.

Na komentar voditelja Senada Hadžifejzovića da mu "pravično rešenje" zvuči kao da "Srbija treba da dobije polovinu BiH", Vučić je naveo da mu to nije palo na pamet i da Republiku Srpsku voli, a BiH poštuje.

"Ako je problem što je Srbija snažnija nego što je bila, u svakoj oblasti, ja se time ponosim, ali time treba da budu zadovoljni i ljudi u BiH. Ja sam zadovoljan ako BiH raste brže, jer bismo i mi tada živeli bolje", istakao je Vučić i dodao da je njegova inicijativa da zemlje na Balkanu sarađuju.

"Nisam video non paper"

Vučić je naveo da nije video "non paper" o promeni granica na Zapadnom Balkanu, ali da je video ono što se objavljivalo u medijima i rekao da mu ne odgovara šta je tu video.

"Ne samo da nisam učestvovao u pisanju, već ga nisam ni video. Video sam špekulacije u medijima. Video sam da tu ima svačega oko Kosova. U tom dokumentu piše da će Srbija da prizna nezavisno Kosovo, da će da se odrekne Preševa i Bujanovca da bi dobila Republiku Srpsku. To se neće dogoditi i ništa od toga nije na takav način realno, niti je dobro, niti nam je potrebno", istakao je Vučić.

Naglasio je da neće da učestvuje u raspravi o nečemu što suštinski ne postoji, kao i da poštuje integritet BiH.


Tagovi: Region i svetAleksandar VučićSrbija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije