12:43 | 16.01.2022 Izvor: Beta, N1

Vučić: Zabrana Kosova da Srbi glasaju na referendumu imaće dalekosežne posledicePredsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će zabrana Prištine da Srbi na Kosovu glasaju na referendumu imati dalekosežne posledice i da Srbija "ostaje uz svoj narod".

vucic-zabrana-kosova-da-srbi-glasaju-na-referendumu-imace-dalekosezne-posledice

Foto: Video print screen

„To će imati dalekosežne posledice, ali ne moraju sve da znaju i sve da čuju. U svakom slučaju, mi smo uz naš narod na Kosovu i Metohiji i zajedno sa našim narodom donosićemo odluke i u budućnosti“, rekao je Vučić.

Vučić je posle glasanja na referendumu o promeni Ustava ocenio da ponašanje Prištine „nije iznanađenje“, s ozbirom na to da vlada kosovskog premijera Aljbina Kurtija „maltretira i šikanira Srbe“.

"Ali Srbi su nedvosmisleno preko predstavnika svoje Srpske liste juče poklazali šta žele, a i danas su pokazali da je glas Srba sa Kosova i Metohije glas za 'da', i 'da' za Srbiju, a ne za Kurtija", rekao je Vučić.

On je rekao da tu postoji "dublji problem", a to je šta misle neke članice Kvinte, koju čine Amerika, Velika Britanija, Nemačka, Italija i Francuska.

"Valjda misle ili im ličimo na idiote, kad to kažem mislim u pravom smislu te reči", rekao je Vučić i dodao da su oni u stanju da pozovu Albance na poštovanje demokratije i da se dozvoli Srbima glasanje, ali ako Albanci to ne dozvole nećete čuti ni reč protesta, a kamoli da će preduzeti neku akciju i sankciju.

Prema njegovim rečima, da je nešto slično uradiio Milorad Dodik ili vlast u Beogradu protiv bilo koga, na bilo koji način i bilo kada "odavno bi bili sankcionisani i označeni kao loši momci koji prave probleme".

N1
Tagovi: Aleksandar VučićKosovoReferendum

Povezane vesti


Najčitanije


09:30 | 12.08.2022


Najnovije