Vulin: Kurti ide u Brisel da pokuša da pronađe opravdanje za nasilje nad Srbima na KiM

"Kurti očigledno ide u Brisel da se ne dogovori i samo da pokuša da pronađe opravdanje za nasilje koje sprovodi prema Srbima na Kosovu i Metohiji, ali i za nepoštovanje Rezolucije ...
Image

Oglasio se reagujući na najnovije poruke kosovskog premijera Aljbina Kurtija, za kojima su sledile i nove poruke kosovske predsednice Vjose Osmani. 

„Zapadne demokratije, kako ih zove Kurti jesu agresijom na SRJ pokušale da stvore državu od teritorije pod privremenom upravom UN-a, ali u tome nisu uspele, nadam se da će uložiti bar isto toliko napora da svog štićenika primoraju da pregovara i da odustane od izazivanja sukoba“ – naveo je Vulin.

Sa druge strane, ocenjuje da Aleksandar Vučić ide u Brisel da pregovorima „zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji, ali i mir na Balkanu“. 

Najnovije poruke iz Beograda i Prištine usledile su neposredno nakon upozorenja Evropske službe za spoljne poslove da je došlo do porasta zapaljive retorike i tenzija na relaciji Beograd-Priština i da će se visoki zvaničnici dve strane smatrati odgovornim za svaku eskalaciju koja dovede do povećanja tenzija i, potencijalno, nasilja u regionu, a uoči sastanka Kurti-Vučić zakazanog u Briselu. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.