13:13, 15.10.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Za interno raseljene i povratničke porodice u Obiliću i Gračanici još sedam kuća spremno za useljenjeU opštinama Obilić i Gračanica izvršen je tehnički prijem još sedam kuća za interno raseljene i povratničke porodice, saopšteno je danas iz kosovskog Ministarstva za zajednice i povratak (MZZP).

za-interno-raseljene-i-povratnicke-porodice-u-obilicu-i-gracanici-jos-sedam-kuca-spremno-za-useljenje

MZZP

Stambene jedinice spremne za useljenje namenjene su dvema porodicama u opštini Obilić i za pet porodica u opštini Gračanica. 

Porodice kojima su izgrađene kuće dobiće i podsticajna sredstva u cilju samozapošljavanja i ostvarivanja sopstvenih prihoda za život.

”Svaka uspešno završena priča je dopunski motiv za mene lično i za instituciju koju vodim da se snažnije borimo da ovako zadovoljnih porodica bude što više. Na tom zadatku imamo ogromnu podršku Kancelarije Evropske unije na Kosovu i na tome sam im veoma zahvalan. Porodicama za čije je kuće izvršen tehnički prijem, želim svu sreću u novim domovima”, rekao je ministar Dalibor Jevtić, saopšteno je iz MZZP.

Članovi porodica kojima su kuće izgrađene, ističu da nove kuće za njih znače sigurnost i uverenje da je bolje vreme pred njima, jer sve što je pre mnogo vremena obećano konačno je i ostvareno, navodi se u saopštenju MZZP.

Tehničkom prijemu kuća, pored zvaničnika Ministarstva za zajednice i povratak, prisustvovali su i zvaničnici opštinskih vlasti i predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM), koja je partner u realizaciji pete faze projekta ”Povratak i reintegracija na Kosovu” u sklopu kojeg su kuće izgrađene. 
 Tagovi: GračanicaRaseljena licaPovratniciObilićMZZP

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije