08:02, 10.02.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

"Zabrana ulaska košarkašima na Kosovo pokušaj izolacije srpskog naroda"Kancelarija Vlade Srbije za KIM ocenila je da zabrana košarkašima Sloge iz Batočine da udju na Kosovo kako bi odigrali utakmicu u okviru Druge srpske lige, predstavlja pokušaj "izolacije srpskog naroda na severu Kosova i Metohije“.

zabrana-ulaska-kosarkasima-na-kosovo-pokusaj-izolacije-srpskog-naroda

Foto: Kancelarija za KIM

U saopštenju dostavljenom Kontakt Plus radiju se navodi da je "anticivilizacijsko ophođenje Prištine samo još jedan od argumenata u prilog tvrdnji, da su Kosovo i tamošnje institucije samouprave, pretnja stabilnosti regiona i neprijatelj vrednosti na kojima počiva civilizacija".

"Sport je makar simbolično preživljavao i u najmračnijim trenucima evropske istorije, a drevni narodi su čak u ratno vreme proglašavali primirja kako bi se sportisti slobodno takmičili. Oni koji su u Prištini doneli odluku da sistematski sprečavaju Srbe da se bave sportom i takmiče ne kaskaju, dakle, za savremenim civilizacijskim vrednostima, već zaostaju i za onima koji su živeli pre dva i po milenijuma“, zaključuje se u saopštenju.

Košarkašima Sloge iz Batočine juče nije dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Jarinje udju na Kosovo, kako bi u Kosovskoj Mitrovici odigrali utakmicu u okviru Druge srpske lige.

I Srpska lista osudila ovaj potez kosovskih vlasti

Srpska lista najoštrije osuđuje nastavak primene politički motivisane prakse prethodne Vlade u Prištini kojom se srpskoj omladini onemogućava da se bavi sportom, navedeno je u saopštenju.

"Srpski narod očekuje da novoformirana Vlada u Prištini ukine sve odluke svojih prethodnika kojima se ugrožava normalan život za sve građane na Kosovu i Metohiji, a kojima se vrši klasična segregacija građana na nacionalnoj osnovi", istaknuto je u saopštenju.

Lista upozorava da bi nastavak antisrpske politike od strane nove vlasti, bila bi više nego pogubna po razvoj boljih odnosa između srpskog i albanskog naroda, koji bi bili preduslov za bolje međusobno razumevanje i izgradnju poverenja, bez čega je nemoguće graditi normalne odnose u budućnosti.


Tagovi: MitrovicaKosovoKancelarija za KiMJarinje

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije