14:53, 27.02.2020Izvor: Beta, FoNet, N1

"Zapadni saveznici će izaći sa usaglašenim planom za Kosovo"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije bitno kada će se pojaviti plan za Kosovo "Ahtisari plus, plus, plus", ali da je siguran da će sa usaglašenim planom izaći zapadni saveznici.

zapadni-saveznici-ce-izaci-sa-usaglasenim-planom-za-kosovo

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Vi stalno postavljate pitanja koja nisu suštinska, kao da vam se negde žuri, nije bitno kada će, možda za tri meseca, tri godine, to će se dogoditi, sa tim će izaći usaglašeni zapadni saveznici", rekao je Vučić novinarima posle otvaranja hotela Mona Plaza u Beogradu.

Dodao je da je "svejedno da li će prvo Evropljani ili Amerikanci izaći s tim".

Na pitanje "čime bi mogli da ucenjuju Srbiju da to prihvati", rekao je da bi sve što bi ugrozilo mir, stabilnost, "predstavljalo bilo kakve sankcije, pravilo strašan problem za Srbiju".

On je rekao da 2013. godine nije prihvatio ulazak Kosova u Ujedinjene nacije i naveo da je sada "teška situacija za nas".

"Ali samo da mi ne drže pridike oni koji su sve uništili i sve im dali, a nemaju nikakvu ponudu", rekao je Vučić.

Govoreći o poseti SAD, rekao je da će se boriti za interese Srbije i dodao da će Kosovo biti dominantna tema, ali da će teme biti i odnosi i ekonomska saradnja sa SAD koja je, kako je rekao, odlična.

"Kosovo će svakako biti najvažnija tema, koja nije laka jer imamo drugačije viđenje", ponovio je predsednik Srbije.


Tagovi: SrbijaKosovoAleksandar Vučić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije