22:19 | 22.06.2021 Izvor: Radio Kontakt Plus

Zaplena kod Kraljeva: Preko dve tone duvana za nargile među građevinskim materijalom, roba bila upućena ka KiMSrpski carinici su tokom noćne kontrole na magistralnom putu Raška – Kraljevo kod mesta Bogutovac, sprečili pokušaj krijumčarenja 2.390 kilograma duvana za nargile.

zaplena-kod-kraljeva-preko-dve-tone-duvana-za-nargile-medu-gradevinskim-materijalom-roba-bila-upucena-ka-kim

Foto: Uprava carina

Više od 2,3 tone aroma za nargile pronađeno je u kamionu marke “man” novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao tridesetšestogodišnji muškarac iz tog grada, tako što je bila utovarena zajedno sa uredno prijavljenom robom (crepovi, delovi dimnjaka, razni građevinski materijal), saopšteno je iz Uprave carina.

Utvrđeno je da vozač nije posedovao nikakvu dokumentaciju za tovar od nargile, a da je pritom reč o robi stranog porekla za koju moraju biti plaćene uvozne dažbine, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, prema raspoloživoj dokumentaciji, vidi se da je roba utovarena u Kanjiži i da je bila upućena ka KiM, dok oznake na robi upućuju da je poreklom iz Nemačke.

Među aromama koje su se našle u tovaru, najbrojnija je bila ''Cold Blue'' čak 550 kilograma, ali je bilo i mnogih drugih vrsta poput ''Cold Peach'', ''Cold Cherry'', ''Cold Grape'', ''Cold Kiss'' i druge. 

Pošto vrednost zadržane robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila i ono je privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka, dok je roba smeštena pod carinski nadzor u magacin carinske ispostave Kraljevo, stoji u saopštenju.
Tagovi: Uprava CarinaZaplenaKosovoNovi PazarKraljevo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije