Zaplenjen 21 uređaj za rudarenje kriptovaluta u Suvom Dolu, nema uhapšenih

U još jednoj akciji Kosovske policije danas je u Suvom Dolu zaplenjen 21 uređaj za rudarenje kriptovaluta, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za Region Sever, Veton ...
Image

Policijski službenici Regiona Sever su, kako je precizirao Eljšani, dobili informaciju da se ovi uređaji nalaze u Suvom Dolu, te iste i pronašli.

O slučaju su potom obavestili Region Jug, s obzirom na to da su uređaji pronađeni u njihovoj zoni odgovornosti.

Na lice mesta izašli su i pripadnici Kosovske carine, koji se inače bave ovakvim slučajevima, i zaplenili uređaje.

Uhapšenih nema.

O novoj zapleni prva je izvestila kosovska ministarka ekonomije Artane Rizvanoli, premda navodeći da je zaplenjeno 20 uređaja.

„Ova i slična dešavanja u severnim opštinama nemaju nikakve veze sa međuetničkim odnosima na Kosovu kako neki vole da prikažu. To je pitanje vladavine prava naspram nelegalnih aktivnosti“, poručila je Rizvanoli u objavi na Tviteru.

Ministarka ekonomije takođe se prva oglasila i o akciji zaplene uređaja za rudarenje kriptovaluta i u petak, kada su u selu Babudovica u Zubinom Potoku zaplenjena 174 uređaja. Pripadnici Kosovske policije akciju su zapravo sproveli sa ciljem hapšenja jedne osobe u vezi sa narkoticima. Njega nisu pronašli, ali jesu drugu osobu i mašine za proizvodnju kriptovaluta. Ova osoba je uhapšena, pa puštena na slobodu, a uređaje je i u ovom slučaju zaplenila Kosovska carina.

KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.