19:26 | 23.11.2021 Izvor: Kim

Završeno ispitivanje Ksenije Božović u slučaju ubistva Olivera IvanovićaPred posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini, završeno je ispitivanje svedoka Ksenije Božović, u slučaju ubistva lidera GI SDP, Olivera Ivanovića.

zavrseno-ispitivanje-ksenije-bozovic-u-slucaju-ubistva-olivera-ivanovica

Foto: Kim

Saslušanje nekadašnje zamenice ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića, počelo je u juče, a završeno danas.

Božović je tokom dva dana, ukupno ispitivana više od osam sati.

Braniteljka optužene Silvane Arsović, advokatica Jovana Filipović, smatra da je Ksenija Božović dala jasna i precizna saznanja o svemu što zna i u šta je sigurna.

"Svedok ima obavezu da pred sudom iznese saznanja koja ima jasno i neposredno. Svedok je jasno odgovarao na ono što je čuo, nije odgovarao na pitanja o kojima nema saznanja. Smatram da je dala iscrpan odgovor", istakla je Filipovićeva.

Ona smatra da ukoliko bi svi naredni svedoci davali ovakve iskaze (poput Ksenije Božović, prim. aut.), da bi doveli rasvetljenja slučaja.

Međutim, branilac optuženog Nedeljka Spasojevića, advokat Faruk Korenica, navodi da je Ksenija Božović preplašena.

"Svedok je preplašen. Nije bila iskrena kao što je bila u fazi istage, kada je pred policijom i tužiocem govorila o konkretnim stvarima. Danas je vrlo vešto uspevala da to izbegne. Kada su u pitanju odgovori na krunska pitanja u vezi sa slučajem - ili je zaboravila ili ne zna. Svedok ne pominje ni jednog od okrivljenih, smatram da će ubuduće neke stvari da se razjasne. Potvrđujem da su ovi ljudi (osumnjičeni) 'sitne ribe'", rekao je Korenica.

Ispitivanje Darka Savića i Bojana Božovića, novih svedoka u slučaju ubistva Ivanovića, zakazano je za sutra 9:30h.

Podsetimo, za sada je u ovom procesu najavljeno ispitivanje oko 30 svedoka.
Tagovi: PravosuđeOliver IvanovićUbistvo

Povezane vesti


Najčitanije


09:30 | 12.08.2022


Najnovije