Završeno uređenje glavne ulice u Velikoj Hoči

U Velikoj Hoči završeno je uređenje glavne ulice, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Image

Kako se navodi, Кancelarija za КiM je za ove radove izdvojila tri miliona dinara.

Urađeno je popločavanje oštećenih površina na trotoarskoj stazi šetališta dekorativnim kamenom, postavljena je nova ambijentalna rasveta u vidu lampiona, kao i novi mobilijar – klupice za sedenje i kante za smeće, postavljene su dekorativne sadnice dužinom centralne zone, izvedeni su i radovi na uređenju i čišćenju rečnog korita, kao i novim otpustima za atmosferske vode.

Uređenje jezgra ovog mesta obuhvatilo je niz radova kako bi se infrastrukturno poboljšala, ali i ulepšala ova srpska sredina i osnažio njen turistički potencijal, pa se prilikom uređenja javnih površina vodilo računa da se ne naruši ambijent i arhitektura ovog istorijski važnog i jednog od najstarijih srpskih mesta, navodi se u saopštenju.

Pomoćnica direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković, podsetila je da je uređenje i ulaganje u Veliku Hoču bilo jedno od obećanja direktora Кancelarije za Кim Petra Petkovića tokom prošlogodišnje posete ovom mestu, koje se realizuje.

„Meštani su nam tom prilikom izneli nekoliko predloga i sugestija i mi jedno po jedno obećanje raelizujemo. Nakon izgradnje gradskog trga, sada je na red došlo i popločavanje i uređenje centralnog gradskog šetališta. Jedan od predloga meštana je bio i da se poboljša ulična rasveta, koja im je zbog bezbednosti posebno važna u zimskim mesecima i zbog toga smo na to stavili poseban akcenat. Ovim dodatnim uređenjem centralne zone učinićemo Veliku Hoču na ponos ne samo meštana, već i svih koji u ovu srpsku sredinu dođu, a naša ulaganja u Veliku Hoču se ovim ne završavaju i nastavićemo sa uređenjem drugih delova Hoče“, navela je Stojković.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.