14:22, 03.10.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Završna konvencija Srpske liste: “6. oktobar ispit srpskog jedinstva i sloge“ (FOTO)U Kosovskoj Mitrovici danas je održana završna konvencija Srpske liste u okviru predizborne kampanje, za vanredne parlamentarne izbore, zakazane za 6. oktobar.

zavrsna-konvencija-srpske-liste-6-oktobar-ispit-srpskog-jedinstva-i-sloge

Radio Kontakt Plus

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da su i danas uz njih država Srbija i Aleksandar Vučić, te poručio predsedniku Srbije da je i “srpski narod na KiM uvek za Vučića i državu Srbiju, jer mi rezervnu državu nemamo”.

„6. oktobra, mi polažemo najteži ispit, a to je ispit srpskog jedinstva i srpske sloge i uveren sam da ćemo 6. oktobra položiti taj ispit,“ - poručio je Rakić.

On se u svom govoru osvrnuo i na deo investicionog programa koji je Vlada Srbije izdvojila za Kosovo i Metohiju, rekavši da je 350 projekata u vrednosti od preko 150 miliona evra već započeto.

Potpredsednik Srpske liste i kandidat za poslanika kosovskoj Skupštini Igor Simić, zahvalio se Srbima sa čitavog Kosova i Metohije koji su danas došli u Kosovsku Mitrovicu.

Simić je okupljenim građanima poručio da 6. oktobra biraju ljude koji će birati njihovu i budućnost njihove dece, i braniti i čuvati pupčanu vrpcu koja spaja državu Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji, a to znači, kako je rekao, sva ona radna mesta, penzije, socijalna davanja.

„Ta borba neće biti laka. To da li će maltretirati naše ljude u Metohiji, da li će napadati braću u Kuscu, to je odluka koju donose oni u Prištini, a da li ćemo svi mi na to ćutati, e to je odluka koju mi treba da donesemo 6. oktobra. Zato, svi kao jedan, složni, pokažimo onima koji bi da nas prodaju za šaku dolara srpstvo, Srbija, Kosovo i Metohija nisu na prodaju i nemaju cenu,“ - rekao je Simić.

On se zahvalio i predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću, koji se, prema njegovim rečima, izborio da za desetak dana počne izgradnja stadiona u Kosovskoj Mitrovici.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, istakao je da je ovo istorijski period za sve Srbe koji žive na KiM.

„Dolazi dan kada ćemo opravdati sve ono za šta smo dosad stradali i ginuli. To je ono za šta ćemo se boriti i zalagati u budućnosti. Ovi izbori su veoma bitni iz jednog razloga. Ovaj sistem je napravljen tako da se usredsredi samo na to da Srbi ne budu jedinstveni.  E pa to nećemo da dozvolimo i zato svi složno u nedelju da pokažemo koliko smo jaki kada je to potrebno,“ - poručio je Popović.

Kandidatkinja za poslanicu u kosovskoj skupštini, Miljana Nikolić kazala je da država Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić pozivaju na slogu i jedinstvo i da to treba da podržimo i idemo „u tom pravcu, kako nam i oni kažu“.

 “Priština se plaši naše sloge jer znaju da kada su Srbi složni mi smo sila, a silom se borimo za državu Srbiju.  Bez bez države Srbije i institucionalnog prisustva, pre svega zdravstva, prosvete... nema nam opstanka. Jedinstvo je naše najubojitije oružje. Pokažimo međunarodnoj zajednici našu slogu i jedinstvo. “- poručila je Nikolić.

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić  istakao je da borba srpskog naroda na ovim prostorima nikada nije bila laka, ali da je ovo momenat u kome treba da se odlučujemo da li želimo da ostanemo na ovim prostorima.  

“Ovo je trenutak u kome trebamo da se odlučimo za to da li želimo da opstanemo, da li želimo da nas bude više u budućnosti, da li želimo da imamo čvrstu vezu sa našom državom Srbijom, a pravi odgovor na to pitanje će biti 6. oktobra kada referendumski treba da izađemo  i glasamo za Srpsku listu, za opstanak, život, za našu državu Srbiju“ – rekao je Jevtić.

Na skupu održanom u Hali sportova, okupljenima se najpre obratila Tanja Vujović, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Ona je, između ostalog, rekla da srpskog naroda i srpskih institucija neće biti ako ne budemo jedinstveni, i pozvala sve da u nedelju podrže Srpsku listu.

“Važnost ovog trenutka je svima jasna. Biramo ljude koji će zastupati srpske interese u parlamentu u Prištini. Srpskoj listi su srpski interesi svetinja. Uz nju čvrsto stoji naša država i naš predsednik“  - navela  je Vujović.

Na konvenciji je pročitano pismo podrške predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, a emitovan je i video snimak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u kojem je pozvao Srbe sa KiM da glasaju za Srpsku listu.

U programu je učestvovao i hor KUD  “Kopaonik” iz Leposavića.Tagovi: MitrovicaIzboriSrpska lista

Povezane vesti
Najčitanije


11:09, 16.02.2020


Najnovije