10:23, 19.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Zbog zabrane ulaska na Kosovo, Arlov traži pomoć međunarodnih predstavnikaPredsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banje Luke Milorad Arlov danas se putem svog advokata Dejana A. Vasića obratio međunarodnim predstavnicima radi prevazilaženja problema u vezi sa zabranom ulaska na Kosovo.

zbog-zabrane-ulaska-na-kosovo-arlov-trazi-pomoc-medunarodnih-predstavnika

Radio Kontakt Plus

Arlov i njegov zastupnik uputili su pismo ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, Federativne Republike Nemačke, Republike Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Republike Turske, Kraljevine Švedske, Republike Italije, kao i Kancelariji poverenika Ruske Federacije na Kosovu, uz molbu za pomoć u sagledavanju i prevazilaženja ovog problema.

Arlov navodi da mu je zabranom ulaska na Kosovo uskraćeno pravo na rad i slobodu kretanja, te da je ovakvim postupanjem Kosovske policije ugrožen program pomoći deci svih nacionalnosti, kao i izgradnja prihvatilišta za decu sa poteškoćama u razvoju.

“Apelujem na međunarodne predstavnike da svojim autoritetom zaštite moje demokratsko i ljudsko pravo da na Kosovo dođem i nastavim svoju isključivo humanitarnu misiju”, naveo je Arlov. 

Zastupnik Milorada Arlova, advokat Dejan A. Vasić, očekuje podršku međunarodnih predstavnika u vezi sa ovim problemom.

Podseća da je u dva navrata ulagao žalbe direktoru  Kosovske policije na odluke Pogranične policije, ali da, i pored zakonskih rokova, o žalbama nije odlučeno. 

“Takođe, uz žalbu sam predao primerak peticije koju je potpisalo preko 3.500 građana iz svih krajeva Kosova, sa podrškom gospodinu Arlovu. Očekujem da međunarodna zajednica preko svojih predstavnika utiče da se ovaj problem prevaziđe, tako što će Miloradu Arlovu biti dozvoljen ulazak na Kosovo”, istakao je Vasić. 


Tagovi: Milorad ArlovKosovska policijaKosovo

Povezane vesti
Najčitanije


21:21, 21.02.2021


Najnovije