09:34, 27.01.2020Izvor: RTS

Zečević: SAD pokušavaju da dobiju konkretne rezultate pregovora Beograda i PrištineEvropska unija je postigla dogovor između Beograda i Prištine koji nije sproveden u delo a sada su SAD ušle u pregovore i pokušavaju da dobiju konkretne rezultate u izbornoj godini u toj zemlji, rekao je za RTS Slobodan Zečević, naučni savetnik u Institutu za evropske studije.

zecevic-sad-pokusavaju-da-dobiju-konkretne-rezultate-pregovora-beograda-i-pristine

Foto: RTS

Slobodan Zečević je, gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da su razgovori o uvođenju avio-linije i uspostavljanju železničkog sobraćaja nešto što je pozitivno.

Ipak, istakao je da su ti sporazumi uslovljeni ukidanjem taksi na robu iz centralne Srbije, koje su same po sebi nezakonite i koje su donete suprotno sporazumima koji postoje.

"Bilo bi nelogično da se pristupa železnici i avio-linijama a da nema liberalizacije kretanja robe, ljudi i usluga", naveo je Zečević i dodao da su ti razgovori pritisak na Prištinu da se ukinu takse.

Kako je dodao, razgovori će uroditi plodovima samo ako se formira nova vlada, a ako ne, onda je ptanje šta će sa tim da bude.

On navodi da postoji utisak da se Albancima ne žuri sa formiranjem vlade, s obzirom na komplikovane situacije koje treba da se reše.


Tagovi: SADPrištinaBeograd

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije