12:38, 30.06.2020Izvor: RTK / RTK2

Zemaj poziva na poštovanje mera u borbi protiv Covid-19Kosovski ministar zdravlja, Armend Zemaj, izjavio je da će delovati na osnovu zakona protiv svih onih koji ne sprovode mere protiv koronavirusa.

zemaj-poziva-na-postovanje-mera-u-borbi-protiv-covid-19

Foto: Kosova.info

Zemaj je kazao da će svako kršenje pravila biti smatrano kao pretnja po zdravlje i živote drugih ljudi.

"Postupaćemo po zakonu. Sanitarni inspektori kosovske prehrambene i veterinarske agencije (AUVK) i opštinski inspektori delovaće u skladu sa zakonom protiv onih koji ne poštuju preventivne mere i propise u vezi sa Covid-19. Preventivne smernice za Covid-19, Nacionalnog instituta za javno zdravlje, uključuju 22 mere koje se moraju poštovati", kazao je on.

Zemaj je ponovio da je mera nošenja maski obavezna i najvažnija.

"Predviđene su i druge specifične mere: fizička distanca, dezinfekcija, provetravanje prostorija, higijena i druge mere za zaposlene, kancelarije, institucije i biznise. Inspektori na terenu će svakodnevno sprovoditi zakon o inspekciji i zakon o prevenciji zaraznih bolesti, a takođe će biti preduzete mere u slučaju eventualnog neispunjenja preporuka Nacionalnog instituta za javno zdravlje. Svako kršenje pravila od strane bilo koga smatraće se rizikom za zdravlje i život drugih", dodao je on.
 


Tagovi: ZdravstvoKorona virusKosovo

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije