Na licitaciji imovina Privredne komore KiM zbog neisplaćenih zarada zaposlenima

Porodična kuća u Kosovskoj Mitrovici, čiji je vlasnik Privredna komora Kosova i Metohije, biće 9. marta predmet licitacije koju organizuju zaposleni u ovoj instituciji i javni izvršitelj.
Image

Prinudna prodaja imovine Privredne komore KiM, pokrenuta je kako bi se izmirila dugovanja prema radnicima koji više od pet godina nisu primili plate.

Da bi ukazali na probleme sa kojima se suočavaju, zaposleni u Privrednoj komori KiM više puta su se otvorenim pismima obraćali predsedniku Srbije, direktoru Kancelarije za KiM i predsednici Vlade Srbije.

Poslednje pismo uputili su u novembru 2022. godine, kada je deo radnika podneo tužbe.

Primorani su, kako kažu, da naplatu potraživanja sada ostvare u postupku izvršenja, odnosno popisom i prodajom imovine Privredne komore KiM.

Reč je o porodičnoj kući površine 154 m2 u ulici Oslobođenja i okolnom zemljištu.

Ukupna procenjena vrednost navedene imovine iznosi 16.071.925 dinara.

Početna cena tokom prvog javnog nadmetanja koje je planirano za 9. mart biće 11.250.374 dinara.

Licitacija će trajati od 09 do 15 časova.

Mogu učestvovati samo lica registrovana na sajtu eaukcija.gov.rs.

Jamstvo za učešće u nadmetanju iznosi 15% od procenjene vrednosti imovine i ponuđači ga moraju položiti najkasnije dva dana pred početak licitacije, odnosno do 7. marta 2023. godine, uplatom na račun Ministarstva Pravde Republike Srbije.

Nakon polaganja jemstva, zainteresovani elektronskim putem treba da podnesu prijavu za učešće i prilože dokaz o uplati, kako bi dobili jedinstveni identifikacioni broj i bili deo licitacije.

Zainteresovani kuću i ostalo mogu pogledati svakog dana od 10 do 15 časova, uz prethodnu najavu na broj telefona 016 21 29 00.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.