10:26, 18.01.2020Izvor: Radio Kontakt plus

Živić na konferenciji u okviru Međunarodne “Zelene nedelje”Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u tehničkoj vladi, Dijana Živić, u okviru 85. Međunarodne “Zelene nedelje” učestvovala je na Međunarodnoj ministarskoj konferenciji “Budućnost globalne proizvodnje svinjskog mesa pod pretnjom afričke svinjske groznice” u Berlinu na poziv evropskog komesara za zdravlje i bezbednost hrane Stele Kyriakides.

zivic-na-konferenciji-u-okviru-medunarodne-zelene-nedelje

Foto: Facebook

Živić je održala više radnih sastanaka sa svojim kolegama, a na početku održala je sastanak sa svojom koleginicom saveznom ministarkom za hranu i poljoprivredu Nemačke Julijom Klokner "u cilju pronalaženju mogućnosti za uspešniju saradnju u svim granama poljoprivrede, koja bi doprinela bržem razvoju poljoprivredne proizvodnje, a samim tim poboljšanju standarda poljoprivrednih proizvođača na Kosovu", navodi se u saopštenju.

Članovi Evropske komisije za zdravlje i bezbednost hrane i ministri poljoprivrede zemalja Evropske unije razgovarali su juče o pokretanju ključnih akcija za osiguravanje i sprečavanje pogoršanja globalne situacije uzrokovane Afričkom svinjskom groznicom, stoji u saopštenju.


Tagovi: Dijana Živić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije