22:01, 12.11.2019Izvor: Kosovo Onlajn, Radio Kontakt plus

Zlatanu Krstiću po četvrti put produžen pritvorPosebno odeljenje Specijalnog suda u Prištini, danas je na još dva meseca produžilo pritvor Zlatanu Krstiću iz Kragujevca, koji se od strane specijalnog tužilaštva sumnjiči da je tokom 1999. godine izvršio krivično delo "ratni zločin", potvrdio je za Kosovo Onlajn advokat Dejan Vasić.

zlatanu-krsticu-po-cetvrti-put-produzen-pritvor

Foto: Alo.rs

Vasić je ponovio svoj stav da „Tužilaštvo nema dobro osnovanu sumnju za otpočinjаnje postupka“.

„U svom odgovoru na zahtev Tužilaštva da se Zlatanu produži pritvor naveo sam da je tužilac imao na raspolaganju 149 radnih dana u kojima je mogao da se posveti radu na predmetu, od kojih je on radio možda nekih desetak. Po meni, urađene su i mnoge radnje koje su bile bespotrebne, kao što je nalog za ponovnu eshumaciju porodice koja je ubijena tokom rata, iako je činjenica da su ti ljudi zverski ubijeni potpuno nesporna“, rekao je Vasić.

Naglasio je i da svedoci koji su do sada saslušani u ovom postupku ne dovode Zlatana u vezu sa ovim ubistvom ili nema bar dovoljno jasnih dokaza da je on to uradio.

Branilac Zlatana Krstića, je istakao da je na rešenje o produženju pritvora uložio žalbu i izrazio očekivanje da će je Apelacioni sud sagledati na ispravan način i doneti odluku kojom će Krstić braniti sa slobode ukoliko bude došlo do pokretanja postupka.

„Ne postoji osnovana sumnja da je Zlatan izvršio krivično delo. To što je neko viđen da je navodno bio u uniformi sa puškom ne govori ništa. Tužilaštvo treba da ima dokaze da je on preduzeo konkretne radnje, što u ovom slučaju ne postoji“, zaključio je Vasić.

Krstiću je određena mera pritvora u aprilu ove godine, a zatim tri puta produžena maja, jula i septembra.


Tagovi: SrbiRatni zločin

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije