Zubin Potok: Štrajkuje deo radnika u kompaniji „Simpo“

Deo zaposlenih u fabrici nameštaja "Simpo" u Zubinom Potoku, započeo je danas štrajk zbog neredovne isplate ličnih dohodaka u proteklih godinu dana, saznaje Radio Kontakt Plus.
Image

Uručeni su i otkazi četvorici zaposlenih, nakon što su predstavnicima uprave pomenute kompanije preneli da planiraju da privremeno obustave rad.

U štrajku učestvuje više od 20 radnika.

Poručuju da će se vratiti na posao kada se ispune njihova dva zahteva – redovna isplata ličnih dohodaka i nabavka materijala za rad kojeg, prema njihovim rečima, nema dovoljno.

Štrajkači tvrde da im je iz uprave kompanije „Simpo“ saopšteno da će biti otpušteni svi oni koji protestuju.

Iz pomenute firme se povodom svega navedenog niko nije danas oglašavao.

Pogon firme „Simpo“ u Zubinom Potoku, tokom prethodnih godina često su posećivali i o njemu govorili predstavnici zvaničnog Beograda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom svoje posete Kosovu i Metohiji 2018. godine najavio je ulaganje u ovaj pogon.

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, posetio je postrojenje u Zubinom Potoku 2022. godine i kazao da je do tada iz budžeta u njega uloženo 150 miliona dinara.

Marković: Isplata zarada pomerena za 15 dana, „Simpo“ u teškoj situaciji

Direktor kompanije „Simpo“ u Zubinom Potoku, Vasilije Marković, kazao je za portal KoSSev da su tri otkaza povučena, a da je četvrti radnik suspendovan.

Dodao je da je isplata zarada pomerena za 15 dana, a da je nedostatak materijala za rad posledica teških finansijskih uslova u kojima se ova fabrika nalazi.

„'Simpo' je u finansijskim problemima, jedva se obezbeđuje novac za plate i repromaterijal. Oni znaju da često imamo problem sa nabavkom repromaterijala, pa je i prodaja stala“, rekao je Marković.

Potvrdio je da je radnicima koji su najavili štrajk saopštio da će biti otpušteni.

Marković je naveo i da su se tada svi vratili na posao, ali da su potom, prema njegovim rečima, četvorica radnika napustila fabriku.

„Ja sam toj četvorici dao otkaz u tom momentu, ali su se oni posle vratili i rekli su da su bili u zgradi Opštine. Onda sam povukao te otkaze za trojicu, a jednog sam suspendovao, jer je bio inicijator i smatram da je odgovoran. Smatram da nije imalo razloga za tako nešto, za obustavu rada“, kazao je on.

Marković je izrazio nadu da će se sutra svi radnici vratiti na posao i da će „Simpo“ nastaviti sa radom.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.