19:21, 01.09.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Zvečan: Čupka donela evropsko zlato! (FOTO)Aktuelna svetska šampionka, a od pre nekoliko dana i evropska šampionka u kik-boksu, Mitrovčanka Natalija Savić - Čupka, stigla je danas popodne u Zvečan.

zvecan-cupka-donela-evropsko-zlato

Radio Kontakt Plus

U dvorištu porodične kuće Čupkinog ujaka Živkovića u Zvečanu, dočekali  su je članovi porodice, rodbina, treneri matičnog kluba KBK "O28" i brojni prijatelji.

Ponos, osmesi, zagrljaji, neizmerna sreća na licima svih… U rukama pehar, oko vrata zlatna medalja - sa samo 16 godina, Čupka je evropska i svetska šampionka. 

Natalija kaže da joj je ove godine možda bila i malo jača konkurencija nego prošle godine na Svetskom prvenstvu.

Protivnik u finalu poznat - Ruskinja protiv koje se borila prošle godine u finalu Svetskog prvenstva.

“Mislim da mi je ove godine bilo lakše da je savladam, bila sam i fizički spremnija, možda je ovo finale bilo i lakše nego prošle godine”.

Nakon proglašenja pobednika, kaže da je osećaj bio savršen. Evropska titula joj je možda malo draža nego svetska.

“Možda sada jer sam bila pod većim pritiskom, obzirom da sam već osvojila Svetsko prvenstvo, pa da li ću sada osvojiti Evropsko, koje je možda na nižem nivou”.

Reprezentacija Srbije osvojila je na prvenstvu 15 medalja, od toga osam zlatnih. Natalija kaže da je kompletna reprezentacija bila odlična.

“Jako smo se dobro pokazali kao reprezentacija ove godine, kao i prethodnih godina. Imamo jako dobre borce u reprezentaciji i bilo je odličnih mečeva” - kazala je Natalija, koja je u petak na Evropskom juniorskom prvenstvu u mađarskom Đeru osvojila zlatnu medalju u kategoriji mlađe juniorke 60+ kg.

Čupka se zahvalila svojim trenerima Marku Božoviću i Srđanu Raduloviću za trud i uloženo vreme i zato što su, kako kaže, uvek uz nju i podržavaju je.

Čupkina majka Jelena Savić je neizmerno srećna.

“Presrećna jer se dete konačno vratilo, jer su konačno prošli periodi dugih i napornih priprema, bio je ovo težak period za nju i za sve nas. Ali sad imamo pehar, imamo još jednu titulu…najbitnije od svega je da je ona ostvarila ono što je htela” - kazala je Jelena Savić.

Kćerkine borbe gleda, ali se nakon toga, kako sama kaže, oporavlja tri dana.

“To su neke emocije sa kojima se čovek prvi put u životu sreće i ne zna kako da ih opiše. Ali u suštini, njoj je svakako teže nego meni” - kaže Jelena. 

Dodaje da je Natalija, učenica gimnazije u Kosovskoj Mitrovici, odličan učenik, stiže sve, da voli sve obaveze da završi na vreme, ali da joj je škola na prvom mestu.

Čupkin trener u KBK “028” Marko Božović podsetio je da su prošle godine, kada je Čupka osvojila Svetsko prvenstvo, rekli da će se to ponoviti još nekoliko godina zaredom.

Tako je i bilo - nakon svetskog, u Čupkinim rukama i evropsko zlato.

“Očekivali smo, znali smo, spremali smo se, Čupka je celo leto naporno trenirala, čak je jedan deo priprema radila u Grčkoj sa Srđanom Radulovićem, drugi deo je radila ovde, radili smo sparinge sa prijateljima iz kik boks kluba 'Novi Pazar', potom je usledio dvonedeljni ciklus priprema na Kopaoniku sa reprezentacijom. Naravno, ova evropska titula je samo došla kao šlag na torti. Presrećni smo, prezadovoljni i idemo dalje, nećemo se zaustaviti na ovome” - istakao je Božović.

Božović je dodao da Natalija sledeće godine brani evropsku titulu na prvenstvu koje će se održavati u Srbiji, u Beogradu, krajem avgusta. 

Natalija Savić je aktuelna svetska, a sada i evropska juniorska prvakinja. 

Takođe, višestruka je osvajačica zlatnih medalja na domaćim i međunarodnim terenima.

Članica je juniorske reprezentacije Srbije, a u ovoj kategoriji će se takmičiti još tri godine, nakon čega prelazi na seniorski nivo takmičenja.

Njen trener Marko Božović rekao je ranije za Kontakt Plus da Čupkino vreme tek dolazi, posebno kada pređe u seniorsku konkurenciju.Tagovi: Kosovo

Povezane vesti