Zvečan: Vlasnica zapaljenog automobila tvrdi da su registarske oznake bile BG

Automobil marke Ford Fiesta u vlasništvu Srpkinje O. M, zapaljen je sinoć oko 22 časa u centru Zvečana, potvrdila je za KoSSev sama vlasnica. Iako u više razgovora od sinoć i ona, kao i ...
Image

Automobil profesorice O. M. iz Zvečana bio je, kako je posvedočila i ona danas za KoSSev, ali i član njene porodice sinoć neposredno nakon paljevine, parkiran iznad kafića „Borsalino“ u samom centru Zvečana.

Da je oko 22.05 njen automobil zahvatio požar javile su joj komšije, koje su i pozvale vatrogasce jer je ona trenutno u inostranstvu.

„Bliskim ljudima deluje da je auto zapaljen i to je ono što su mi kazali“, naglasila je.

O. M. tvrdi da je istog trenutka više puta pokušavala da dobije Kosovsku policiju, ali da se u stanici niko nije javljao. Isti slučaj bio je i danas.

Na licu mesta su sinoć, kako kaže, bili samo vatrogasci koji su požar sanirali.

KoSSev portal je još od sinoć pokušavao da dobije informacije iz Kosovske policije, ali bezuspešno.

Međutim, Kosovska policija danas je izdala saopštenje o požaru na automobilu na Zvečanu.

Informaciju o tome policija je, kako navode, dobila danas.

„Policija je 8. 11. primila informaciju o paljenju automobila registarskih oznaka RKS u vlasništvu žene sa Kosova iz srpske zajednice, sa prebivalištem u opštini Zvečan“, naveli su iz KP.

Dodali su da povređenih u ovom slučaju nema, te da je samo na automobilu pričinjena materijalna šteta.

I dok policija u današnjem saopštenju tvrdi da je zapaljeni automobil bio registrovan na RKS, sa druge strane vlasnica O. M. kategorički tvrdi da je njen automobil posedovao beogradske registarske oznake.

„Moj auto nema veze sa RKS tablicama“, istakla je vlasnica za KoSSev i u naknadnom razgovoru koji su sa njom obavili neposredno pre objavljivanja vesti.

Dodaje da su i u krugu u kom je bio parkiran njen automobil, bila parkirana i druga vozila, te da je među njima takođe bilo i drugih automobila sa BG tablicama.

„U šoku sam, kao i ljudi iz mog okruženja. Što se mene lično tiče ne postoji motiv zbog kojeg bi meni zapalili automobil“, poručuje vlasnica O. M.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.