„Zvonar Bogorodičine crkve“ 20. septembra u Gračanici

Predstava „Zvonar Bogorodičine crkve“ biće izvedena u utorak 20. septembra u Domu kulture „Gračanica“, u 11 sati.
Image

Premijerno je izvedena februara ove godine na matičnoj sceni Narodnog pozorišta Priština u Gračanici.

„Predstava je namenjena deci i u prvi plan ističe ljubav, prijateljstvo, toleranciju, prihvatanje različitosti i značaj unutrašnjih vrednosti koje nas čine predivnim bićima“, rekao je o komadu reditelj i redovni profesor glume na Fakultetu umetnosi u Prištini sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici, Dejan Cicmilović.

U predstavi igraju: Nevena Nedeljković kao Esmeralda, Nikola Stanković kao Frolo, Luka Potparić kao Кvazimodo, Jovan Jevtić kao Febus i Đorđe Velimirović kao Grengoar. Esmeraldinu družinu čine: Snežana Džogović, Milica Vraneš, Milica Grbović i Stefan Marković.

Dramatizaciju teksta je uradila Biljana Mitrović, a lekturu mr Andrijana Videnović. Za koreografiju su bili zaduženi Elena Gromilić i Igor Naumoski. O scenografiji su brinuli Dejan Cicmilović i Dejan Stepić. Kostimograf je Ljiljana Ružić, a kompozitor Novak Ašković. Dizajn plakata je radila Aleksandra Arvanitidis.

Predstava „Zvonar Bogorodičine crkve“ po tekstu Viktora Igoa, rezultat je poslovno-tehničke saradnje Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici, Narodnog pozorišta u Prištini i Doma kulture u Gračanici.

Predstava je izvođena i u Leposaviću, Lešku i Pasjanu, a u maju ove godine na 12. Pozorišnom festivalu za decu „ZajeČAR“ u gradu na Timoku dvostruko je nagrađena – kao najbolja predstava po izboru publike, dok je nagrada za najboljeg glumca ovog festivala dodeljena Nikoli Stankoviću za ulogu zlog arhiđakona Кloda Froloa.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.