PIK pokrenuo istragu o jučerašnjem incidentu na Bistričkom mostu

Policijski inspektorat Kosova (PIK), pokrenuo je istragu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić – kada je Kosovska policija zapucala na automobil ...
Image

O jučerašnjem incidentu kod punkta na Bistričkom mostu prva se oglasila Kancelarija za KiM, navodeći da su pripadnici Specijalne jedinice Kosovske policije pucali na vozilo u kom su se nalazila dvojica Srba.

Precizirali su da je tada povređen M. D, a da je njegov saputnik D. S. prošao bez povreda.

Mediji su u međuvremenu javili da je povređeni transportovan u bolnicu u Kraljevu, te da nije životno ugrožen.

I dok iz ove institucije tvrde da je na dvojicu momaka pucano, jer oni nisu „želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i razloga Rosu policija maltretira“, iz policije navode da su službenici pucali zato što su se „osećali ugroženo“, odnosno zbog toga što je vozač putničkog vozila, navodno, udario u policijsko i odbio da se zaustavi.

Tvrde da je jedinica koja se nalazi na ovom punktu, pokušala da zaustavi vozilo u kom su se nalazili mladići, a da su oni navodno to odbili, udarivši vozilom u policijski automobil. Nakon toga, službenici su otvorili paljbu iz vatrenog oružja.

U međuvremenu, o ovom slučaju se sinoć oglasio i čelnik kosovskog MUP-a, ali i Kosovska policija sa još više detalja, kako o samom incidentu, tako i o dvojici muškaraca u automobilu.

Dželjalj Svečlja tvrdi da su policajci zbog sopstvene sigurnosti bili primorani da pucaju, te da nikakav vid nasilja nad službenicima neće biti tolerisan.

Njegove navode potom je demantovao direktor Kancelarije za KiM, navodeći da su M. D. i D. S. „bežali od metaka i nisu napadali“, a da to mogu da posvedoče nadzorne kamere.

Nakon oprečnih navoda jedne i druge strane, sa novim saopštenjem izašla je i Kosovska policija – iznoseći skoro stotinu krivičnih dela za koje su obojica optuženi zajedno, među kojima je i ubistvo.

I Svečlja i KP najavili su istragu kosovskog policijskog inspektorata, sa čim se započelo danas.

Kako su iz PIK-a naveli za Kallxo, za ovaj slučaj angažovali su tim istražitelja, prenosi KoSSev.

„PIK potvrđuje da je obavešten od strane policije u vezi sa ovim slučajem. Odmah je angažovan tim istražitelja PIK-a, dok će ostale radnje biti preduzete u skladu sa zakonskim ovlašćenjima PIK-a“, naveli su iz PIK-a.

KP o pucnjavi kod Bistrice: Osumnjičena lica imaju kriminalnu prošlost

Novi DSS KM: Zadnji trenutak da se odupremo svima koji pokušavaju da nas proteraju

Svečlja: Nećemo tolerisati bilo kakav oblik nasilja nad našom policijom

Muškarac ranjen kod Bistričkog mosta nije životno ugrožen

Srpska lista: Rafalna paljba kod Bistrice – kap koja je prelila čašu

KP: Na vozilo kod Bistričkog mosta je pucano, jer su bili ugroženi životi policajaca

Petković: Specijalci pucali na vozilo kod Bistričkog mosta, ranjen muškarac


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.