Razgovor sa Sandrom Vukadinović Marković o muzičkom obrazovanju i gradskom dečjem horu u Kosovskoj Mitrovici

„Bezbednost dece, naša odgovornost!“
Image
Foto: Kontakt Plus

Sandra Vukadinović Marković, nastavnica muzičke kulture u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ i dirigentkinja gradskog dečjeg hora, je neko ko sa strašću i posvećenošću radi na očuvanju reputacije Kosovske Mitrovice kao grada muzike i rasadnika talenata.

Sandra Vukadinović Marković je nastavnik koji ne samo da podučava decu muzici, već ih i inspiriše da slušaju jedni druge, budu deo tima i razvijaju se u sigurnom i podsticajnom okruženju.

Kroz razgovor, Sandra otkriva koje metode i taktike koristi kako bi deca naučila da slušaju jedni druge i rade kao tim. To se prema njenim rečima, postiže pre svega kroz ljubav i odgovornost prema poslu, ali i prema deci.

Deca razvijaju samopouzdanje kroz muzičke aktivnosti, a gradski dečji hor, koji Sandra vodi, značajno doprinosi jačanju osećaja zajedništva i sigurnosti među decom.

Osim toga, Sandra često putuje sa decom na takmičenja, što zahteva posebnu pažnju kada je u pitanju sigurnost i bezbednost dece. S tim u vezi, ističe važnost poverenja roditelja i poslušnosti dece u tim situacijama.

Opširnije u našoj radio-emisiji.

Emisija je deo kampanje „Bezbednost dece, naša odgovornost!“ koju realizuje Domovik u saradnji sa Kontakt Plus radiom, a podržava Save the Children Kosova/o.
Izneti stavovi su mišljenja sagovornika i ne odražavaju nužno stavove Domovika i Save the Children Kosova/o.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.