Advokat optuženog Dragiše Milenkovića traži da svedok bude Aljbin Kurti

Nekadašnji "drugari".
Image
Foto: Kim

Specijalni postupajući tužilac u Prištini saslušao je Dragišu Milenkovića kao okrivljenog za navodne ratne zločine, a tokom saslušanja je njegov branilac Dejan Vasić predložio da poseban svedok odbrane bude kosovski premijer Aljbin Kurti.

„Ovom prilikom smo u saradnji, koja je od početka, moram da kažem, izuzetna, sa postupajućim tužiocem u ovom predmetu, dogovorili saslušanje jednog posebnog svedoka odbrane, aktuelnog premijera Aljbina Kurtija, koji je u vreme kada je osumnjičeni Dragiša radio u okružnom zatvoru u Prištini bio pritvoren“, rekao je Vasić nakon saslušanja njegovog branjenika.

Prema navodima Vasića, Kurti bi trebalo da kaže par reči o kredibilitetu osumnjičenog i njegovom postupanju prema sadašnjem prištinskom premijeru, a tadašnjem pritvoreniku kojem je pravio društvo dok je bio u ćeliji, donosio knjige da čita i sa kojim je puno vremena proveo u razgovorima.

„Ja se nadam da premijer ima na neki način dobru memoriju na taj period s obzirom na to da su to bili neki dramatični trenuci u njegovom životu i verujem da će se Dragiše setiti. Ja ću sa svoje strane pripremiti neku dokumentaciju iz tog vremena da ne bi došlo do ikakvih nesuglasica u pogledu identiteta osumnjičenog“, rekao je Vasić.

Za svog branjenika Milenkovića rekao je da je u pritvoru primljen sa hroničnim tegobama, naročito vezano za dejabetes i probleme sa vidom.

„Dragiša je praktično slep, ali mu najviše tegoba stvaraju ta dva metka koja su mu još uvek u telu blizu kičme, a ti su metkovi bili pozdrav od čoveka koji mu je sve ovo učinio i koji ga je prijavio policiji sasvim neosnovano i lažno“, podvukao je Vasić.

Dragišu Milenkovića uhapsili su pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije 21. juna u njegovoj kući u okolini Gračanice.

Porodici je tada obrazloženo da Milenkovića hapse zbog ratnog zločina nad Albancima koje je navodno maltretirao dok je radio kao čuvar u zatvoru u Lipljanu.

RTS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.