Atić: Potpisivanje peticije obavljeno pod pritiskom Srpske liste

Izjavio gradonačelnik Severne Mitrovice
Image
Foto: Kontakt Plus

Gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić povodom podnošenja peticije sa 4.000 potpisa za smenu predsednika opštine CIK-u, rekao je da je svaka akcija koja osnažuje građanina dobrodošla, iako će, kako je rekao, rezultat toga biti njegovo razrešenje sa funkcije predsednika opštine Severna Mitrovica.

Atić je saopštio da je peticija organizovana u poslednjim danima roka koji je odredio CIK. Prema njegovim rečima, većina potpisnika peticije bila je prinuđena na to.

„Apsolutna većina njih je pod pritiskom i prinuđena od eksponenata ‘Srpske liste’ da izađu i potpišu peticiju“, izjavio je Atić na „RTK Prime“.

On je istakao da izbore raspisuje predsednica i da su ostavke gradonačelnika opština na severu Kosova podnete bez pritiska institucija.

Njihove ostavke, dodao je Atić, podnete su sa ciljem da „izazovu nemire na severu zemlje, igrajući igru viktimizacije i sada plaćaju posledice tih postupaka“.

Atić je govorio o svojim aktivnostima kao gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, u infrastrukturi i drugim pitanjima koja spadaju u nadležnost opštine.

Između ostalog, govorio je o zabrani „neovlašćene gradnje, višespratnicama za kolektivno stanovanje, u nedostatku relevantne dokumentacije, građevinskih dozvola“.

Atić je rekao da je ponosan na posao koji je uradio kao gradonačelnik opštine Severna Mitrovica.

„Ako sam malo olakšao život građanima, veoma sam srećan“, izjavio je on.

RTK/Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.