Božović: Obijene prostorije stranke ubijenog Olivera Ivanovića; Eljšani: KAP prodao objekat

Policiji novi vlasnik trenutno nepoznat
Image
Foto: Kontakt Plus

Prostorije Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ ubijenog Olivera Ivanovića, u Kosovskoj Mitrovici, obijene su noćas, izjavila je za Kontakt Plus, predsednica te stranke Ksenija Božović. Sa druge strane, kako saznajemo u policiji, Kosovska agencija za privatizaciju ovaj objekat je prodala, ali policija trenutno nema saznanja o novom vlasniku.

Obijene prostorije jutros su zatekli članovi stranke ubijenog Ivanovića, a prema rečima Ksenije Božović, obijena su ulazna vrata na kojima je zamenjena brava. Kako sumnja, nepoznata osoba pokušala je i da sa objekta skine zastavu Srbije.

„Mi smo jutros pokušali da uđemo u svoje prostorije kao što i radimo i zatekli smo jedno strašno stanje koje nas je toliko uznemirilo kao onog dana kad smo došli kad je poginuo (Oliver Ivanović). Brave su promenjene, objekat je obijen, dole je čak stavljen katanac. Vidi se da su ulazili u prostorije iz razloga što su merdevine naše vlasništvo. Uzeo je merdevine, verovatno sa namerom da skine zastavu. Ušao je maltene u posed“, navela je Božović.

Kaže da u ovom trenutku ne zna da li nešto fali, ali ukazuje da je u toku sudski proces u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, te da im je rečeno da ništa iz prostorija ne smeju da diraju.

„Ovo je strašno, ovo je jedan veliki pritisak na nas i mnogo smo razočarani. Ko god da je to uradio, trebalo je da obavesti ili nas ili članove porodice. Tako da je ovo jedan nasilnički čin“, podvukla je Božović.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, potvrdio nam je da je brava na objektu promenjena.

Ujedno nam je preneo da policija ima saznanja o tome da je Kosovska agencija za privatizaciju ovaj objekat prodala, ali ne i kome tačno.

„Tamo su stvari od nekog drugog. Treba da vidimo sa tužiocem kako dalje. Policija pokušava da utvrdi ko je vlasnik, kako bi došao čovek sa ključem, jer policija ne može da lomi bravu. Najverovatnije se sinoć desilo“, naveo je Eljšani.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.