Đeneral Janković: Privedene četiri osobe, zapaljena novogodišnja jelka, plakati o „nemuslimanskim praznicima“

Jelka, plakati i hapšenja.
Image
Foto: Kontakt Plus

Kosovska policija privela je četiri osobe u Đeneral Jankovića nakon što je rano ujutru zapaljena novogodišnja jelka koja se nalazila u dvorištu opštine, a potom otkriveni plakati sa natpisom „Nova godina nije naš praznik, ne slavite nemuslimanske praznike“ – potvrđeno je iz policije.

Nakon informacije da je jelku zahvatio požar, policijska patrola je izašla na lice mesta, dok je ekipa vatrogasaca lokalizovala požar. Prvobitno je pokrenut predmet „izazivanje opšte opasnosti“ – navode iz KP-a.

Međutim, oko 09:30, policajci su primetili da se u pojedinim ulicama Đeneral Jankovića nalaze plakati sa natpisom „Nova godina nije naš praznik, ne slavite nemuslimanske praznike“. Policija je zbog toga u sarandji sa tužiocem pokrenula istragu za krivično delo „poodsticanje razdora i netrpeljivosti“ – dodaju.

Nakon istrage i pregledanja snimaka sa nadzornih kamera, policija je danas oko 17 časova identifikovala, a potom i uhapsila četvoricu osumnjičenih.

Nakon obavljenog razgovora, rešenjem tužioca, privedena su tri osumnjičena lica, dok je jedno lice potom pušteno kroz redovni istražni postupak, zbog sumnje da je počinilo krivično delo „poodsticanje razdora i netrpeljivosti“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.