Dozvoljen ulazak u Banjsku, policija poziva na oprez

Prištinske vlasti su donele odluku da se omogući ulazak u selo Banjska. Prilazi tom mestu bili su četiri dana blokirani od strane Kosovske policije, jer se 24. septembra tu dogodio oružani sukob.
Image
Foto: Kontakt Plus

Informaciju o slobodnom kretanju ka Banjskoj potvrdili su u Kosovskoj policiji za Kontakt Plus.

U policiji su kazali da je sada moguće doći do Banjske iz pravca Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka i Zvečana.

Naglasili su da ne treba skretati sa glavnih saobraćajnica i obeleženih staza, jer postoji rizik od neeksplodiranih eksplozivnih sredstava.

Naveli su da je u ovom mestu koje pripada opštini Zvečan prisutno nekoliko patrola i da su one zadužene za brigu o bezbednosti lokalnog stanovništva.


Tokom oružanog sukoba 24. septembra u Banjskoj kod Zvečana poginuli su pripadnik Kosovske policije i najmanje trojica Srba, dok je uhapšeno osam lica.

Identitet poginulih Srba nije zvanično potvrđen.

Građani su juče u Zvečanu, Leposaviću, Zubinom Potoku, Kosovskoj Mitrovici, Nišu i Beogradu palili sveće pored fotografija nastradalih.

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji proglašena je trodnevna žalost (26, 27. i 28. septembar), saopšteno je juče iz Srpske liste.

Vlada Republike Srbije proglasila je 27. septembar za Dan žalosti povodom tragičnog događaja koji se dogodio u opštini Zvečan.

Istu odluku donela je i Vlada Republike Srpske.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.