Eljšani: Povučena četvrtina policajaca iz opštinskih zgrada na severu, razmatraćemo dodatno smanjenje prisustva

Iz opštinskih zgrada i oko njih u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću povučena je četvrtina službenika Kosovske policije.
Image
Foto: Radio Kontakt Plus

Ovu informaciju potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

On je rekao da je Kosovska policija uradila ono što je od nje tokom jučerašnjeg dana zatraženo na osnovu odluke Vlade u Prištini, a nakon što su u Bratislavi postigli dogovor zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi i evropski posrednik u dijalogu Miroslav Lajčak.

Eljšani je kazao da ne može da otkrije koliko je ukupno policajaca napustilo objekte lokalnih samouprava u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću.

Naveo je da ne zna koliko se policijskih službenika trenutno nalazi u opštinskim zgradama na severu i o kojim jedinicama je reč.

Eljšani je naglasio da će zajedno sa EULEX-om i KFOR-om tokom narednih par nedelja raditi na proceni bezbednosne situacije, kao i da će razmatrati dalje smanjenje prisustva policije na severu Kosova.

Kada su građani u pitanju, na terenu se ništa nije promenilo. Oni i dalje mirno protestuju ispred zgrada lokalnih samouprava, oko kojih je raspoređen KFOR.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.