Eljšani: Pronađeno naoružanje u Mitrovici povezuje se sa licima za kojim se traga u vezi sa Banjskom

Kosovska policija zaplenila je danas naoružanje na dve lokacije u severnom delu Mitrovice, a koje se povezuje sa licima za kojim policija traga u vezi sa slučajem Banjska.

To je na konferenciji za medije izjavio zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

Eljšani je rekao da su u okviru operativnih aktivnosti, u saradnji sa obaveštajnom službom, uspeli da identifikuju nekoliko lokacija na kojima se nalazilo skriveno oružje, koje se povezuje sa pripadnicima grupe iz Banjske.

Prva lokacija je u blizini Tri solitera i povezana je sa M. R. za kojim policija traga. Druga lokacija je u ulici „Rudarske čete” koja je povezana sa traženim Ž. C.

Na prvoj lokaciji pronađene su tri puške AK-47, četiri šaržera sa 60 patrona, jedan pojas sa 11 šaržera, futrola za revolver, vojna torba.

Na drugoj lokaciji, u kući i dvorištu, pronađen je pojas sa 25 metaka za lovačko oružje, 23 patrona za lovačko oružje, TT pištolj sa šaržerom i osam metaka, tri šaržera sa po osam metaka, 28 metaka za puške. Pronađeno je 10 dugih šeržera za pištolje (99 metaka), jedna kutija 7×62 patrona, četiri čistača oružja, kutija sumnjivog materijala. Pronađen je i pištolj, bajonet, pištolj sa dva šaržera 7×62 i futrolom, crna torba sa opremom za čišćenje oružja, dve kutije sa 50 metaka 7×62, tri šaržera sa osam metaka, dugačka lovačka puška sa torbom. Pronađen je i metalni jež, pancir, 30 komada za koje se sumnja da su eksplozivne naprave TM 100, uniforma, crna torba sa opremom za prvu pomoć i adapter za radio-vezu.

Eljšani je naveo da u današnjoj akciji nema uhapšenih.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.