Eljšani: Trojica uhapšena zbog napada na mladića u Čika Jovinoj

Kosovska policija uhapsila je tri osobe, identifikovala još dve, dok za šestom traga u vezi sa napadom na mladića u Čika Jovinoj ulici u severnom delu Mitrovice, kada je istovremeno i opljačkan.
Image
Foto: Kontakt Plus

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, izjavio je za Kontakt Plus da je reč o grupi od pet osoba iz južnog rejona Mitrovice, koje su učestvovale u napadu i pljački dvadestogodišnjeg P. K., dok je jedan od privedenih navodno kasnije kupio ukradeni lanac.

„Juče smo uhapsili trojicu, od kojih je jedan petnaestogodišnjak, a druga dvojica su punoletna. Za treće lice sumnjamo da je kupilo lanac i on je u međuvremenu pušten u redovnu proceduru“, izjavio je Eljšani dodavši da bi uhapšeni petnaestogodišnjak trebalo danas da se pojavi pred istražnim sudijom radi davanja iskaza.

Dodaje da su još tri osobe osumnjičene, od kojih su dve identifikovane, za koje se sumnja da su trenutno van Kosova, a da se za trećom traga.

Eljšani ističe da su za razotkrivanje ovog slučaja pomogle kamere postavljene na ulicama.

„Ono što je veoma važno je da smo zbog kamera koje su bile tu, iako im je loš kvalitet, uspeli da dođemo do traga koji nas je doveo do osumnjičenih. Nadamo se da ćemo uskoro rasvetliti ceo slučaj“, rekao je Eljšani.

Slučaj napada na srpskog mladića dogodio se 22. aprila. Prema izjavi napadnutog P. K., njega je u ulici Čika Jovina napalo pet nepoznatih lica i nakon što su ga udarili ciglom u glavu, sa vrata su mu otkinuli lanac.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.