Eljšani: Završen pretres u magacinu u Sočanici, oduzet deo robe

Kosovska policija izvršila je danas pretres magacina u sklopu marketa u Sočanici kraj Leposavića, zbog sumnje na krijumčarenu robu.
Image
Foto: Kontakt Plus

Akcija je sprovedena nakon dobijanja informacije da se u marketu nalazi roba bez odgovarajuće dokumentacije, naveo je za Kontakt Plus, zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

Eljšani dodaje da je deo robe oduzela kosovska carina, ali nije mogao da iznese detalje o kojoj količini je reč.

Inače, reč je o preduzeću koje je registrovano u kosovskom sistemu.

Proteklih dana Kosovska policija, u saradnji sa kosovskom carinom, pretresla je više trgovinskih radnji i magacina širom severa Kosova, zbog sumnje na krijumčarenu robu.

Sa druge strane, u Kosovskoj Mitrovici u toku je potpisivanje peticije u kojoj se traži da se ponovo i neometano omogući uvoz sve vrste robe proizvedene u Srbiji.

Podsetimo, nakon krize na severu Kosova, krajem maja ove godine, doneta je odluka o zabrani uvoza robe iz Srbije nakon što je MUP Srbije uhapsio trojicu kosovskih policajaca, za koje je su tvrdili da su ušli na teritoriju Srbije. Iako su pripadnici Kosovske policije ubrzo oslobođeni, prehrambena roba, lekovi, alkohol i hemija iz Srbije i dalje ne stižu na Kosovo.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.