Fon Kramon: Protesti u Srbiji jedan od razloga za hapšenje kosovskih policajaca

Izvestiteljka za Kosovo u Evropskom parlamentu, Viola fon Kramon, saopštila je da su “protesti u Srbiji jedan od glavnih razloga za neprimereno postupanje” prema trojici kosovskih policajaca”.
Image
Foto: Radio Kontakt Plus

Fon Kramon je na društvenoj mreži Twitter objavila da se “prema dostupnim informacijama službenici granične policije Kosova nisu se kretali svojim vozilima, već verovatno pešice koridorom od 1.000 metara do granice sa Srbijom”.

„Šta rade autokrate kada su pod pritiskom u svojoj zemlji? Traže načine i sredstva da skrenu pažnju sa problema kod kuće. Čini se da je klasičan primer ovoga jučerašnji incident u pograničnom području između Kosova i Srbije“, navela je Fon Kramon.

Naglasila je “protivzakonito da srpske specijalne policijske snage uđu na teritoriju Kosova, vežu policajce kao ratne zločince i odvedu ih u Beograd”.

Fon Kramon je podvukla da bi “Srbija kao kandidat za članstvo u Evropsku uniju morala da sprovodi vladavinu prava”.

„Pod hitno je potrebno osloboditi uhapšene policijce. Takođe, kako bi se došlo do deeskalacije mora se ukinuti i jednostrana zabrana uvoza iz Srbije koju je nametnulo Kosovo“, napisala je.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.