Gazivode: Pripadnici KFOR-a na vežbi, Kosovska policija patrolira

Istog dana kada su pripadnici KFOR-a održali godišnju vežbu na Gazivodama, iz Kosovske policije je saopšteno da je Jedinica za brze intervencije granične policije patrolirala ovim jezerom.
Image

Vežba pripadnika KFOR-a najavljena je dan ranije.

Danase preciziraju da je vežba trajala četiri sata, te da su je izveli italijanski vojnici koji su dodeljeni regionalnoj komandi Istok, odnosno legionari deo operativnog rezervnog bataljona, koji je već angažovan na severu Kosova u okviru 186. padobranskog puka „Folgolore“.

Oni su, kako navode iz KFOR-a, simulirali patroliranje sa „drugim kombinovanim amfibijskim aktivnostima“ i „iskrcavanje u okruženju koje to ne dozvoljava“.

Par sati kasnije sa informacijom o patroliranju na Gazivodama oglasila se Kosovska policija.

„U funkciji efikasnog i efektivnog upravljanja državnom granicom, Policija Kosova, tačnije Jedinica za brze intervencije (RIU) Granične policije Kosova sa svojim službenicima danas je izvršila patrolu čamcima u jezeru Gazivode“ – naveli su.

Dodaju da ovakve patrole, „pored nadzora vodne granice“, sprečavaju i krivična dela na granicama, obezbeđuju teritorijalnu bezbednost voda, sprečavaju ilegalne prelaske, šverc robe, nelegalni ribolov, kao i obezbeđuju ekološku zaštitu voda“.

Kosovska policija objavila je i video patroliranja. KoSSev prenosi da se radi o videu sa mesta vile Milana Radoičića, koju su nakon zaplene kosovske vlasti predale na upravljanje upravo Kosovskoj policiji.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.